Add a cover

General information  

Alias  

  • The Adventures of Tintin

Ratings

This media has not been rated yet.
Be the first one!

To rate this media or to interact with your friends, create a free mediatly account. You'll also be able to collaborate with our growing community and make it you digital entertainment center.

Friends who like

Sign up to see which of your friends like this.

Linked media  

Linking media

Mediatly © 2013

Mediatly, The multimedia social network

Discover new movies and TV shows to watch, novels or comics to read, music to hear and games to play thanks to your friends. It's fast, free, simple and enjoyable!
To start discover a new world, Sign up for free

  
Tintin au Congo (1931)

Kuifje in Afrika

This version of the card is from another language than your preferences.

Type :   Production countries :  

  Summary  

Kuifje en Bobbie schepen in Antwerpen in op weg naar koloniaal Belgisch-Kongo. Na enkele voorvallen op het schip waar vooral Bobbie de hoofdrol in speelt en hij onder andere in aanraking komt met een kwaadgezinde verstekeling, komen ze aan in Afrika. Kuifje huurt er een Ford Model T en neemt een gids genaamd Coco in dienst. Samen trekken ze diep Congo in om op jacht te gaan. Tijdens hun safari wordt Kuifje's auto gestolen door de verstekeling. Hij slaagt erin de auto terug te krijgen, maar de boef ontsnapt.

Wat later komen Kuifje, Bobbie en Coco aan in een dorpje. De verstekeling probeert hier samen met de dorpsdokter Kuifje op verschillende manieren om het leven te brengen. In zijn laatste poging hangt de bandiet Kuifje aan een boom boven een rivier vol hongerige krokodillen, maar de reporter wordt gered door een Belgische missionaris. Uiteindelijk slaagt Kuifje erin de bandiet uit te schakelen en ontdekt hij dat de verstekeling in naam van Al Capone werkt. De Amerikaanse gangster is erop uit munt te slaan uit de Congolese diamantsmokkel. Kuifje ontmantelt deze operatie en de bende wordt opgerold.

Het boek eindigt wanneer Kuifje en Bobbie maar net ontsnappen aan een op hol geslagen kudde buffels. Ze worden opgepikt door een vliegtuig en teruggebracht naar Europa om zich voor te bereiden op hun volgende avontuur waarin ze het weer met Al Capone aan de stok zullen krijgen: Kuifje in Amerika.

  Detailed    

  Editions    

Language Publisher Collection Release # Pages Format ISBN

  Crew    

  Companies    

  Photos    

  Press reviews    

  User reviews

  Sources

Whole or part of the information contained in this card come from the Wikipedia article "Tintin au Congo", licensed under CC-BY-SA full list of contributors here.