Add a cover

General information  

  • Genres : Drama
  • Languages : English
  • Year of production : 2007
  • Cinema release date : 23/05/2007
  • Duration : 2h04'
  • Budget : $20,000,000
  • Incomes : $22,200,000

Links  

Release info  

Alias  

  • Empty City
  • Reine sobre Mim

Ratings

This media has not been rated yet.
Be the first one!

To rate this media or to interact with your friends, create a free mediatly account. You'll also be able to collaborate with our growing community and make it you digital entertainment center.

Friends who like

Sign up to see which of your friends like this.

Linked media  

Linking media

Mediatly © 2013

Mediatly, The multimedia social network

Discover new movies and TV shows to watch, novels or comics to read, music to hear and games to play thanks to your friends. It's fast, free, simple and enjoyable!
To start discover a new world, Sign up for free

  
Reign Over Me (2007)

This version of the card is from another language than your preferences.

Type :   Production countries :  

  Summary  

Het verhaal gaat over tandarts Alan Johnson , die op een dag oud-studiegenoot Charlie Fineman na lange tijd weer ontmoet. Charlie's gezin is omgekomen bij de aanslagen op 11 september 2001. Als Alan weer contact legt, blijkt Charlie psychisch ingestort te zijn. Hij kan de dood van zijn gezin niet verwerken en speelt de hele dag op zijn PlayStation. Alan probeert hulp voor hem te vinden, maar Charlie staat hier niet voor open. Als hij uiteindelijk toch besluit een psychiater op te zoeken, verlopen de gesprekken echter moeizaam. Zijn schoonouders willen hem in een psychiatrische inrichting krijgen. De rechtszaak die hierop volgt loopt uit de hand, omdat Charlie zijn emoties niet de baas kan. In een opwelling besluit hij aan zijn schoonouders uit te leggen hoe de vork in de steel zit. De rechter heeft hen de verantwoordelijkheid gegeven over de toekomst van Charlie. Uiteindelijk besluiten ze de rechtszaak af te blazen en Charlie met rust te laten.
Intussen heeft ook Alan problemen. Hij heeft het gevoel niet genoeg ruimte te krijgen van zijn vrouw en gaat hierdoor af en toe expres tegen haar in. Ook laat hij op zijn werk over zich heen lopen. Uiteindelijk weet hij dit met de hulp van Charlie te doorbreken.

  Detailed    

  Places of action    

  Crew    

  Photos    

  Videos  

  Press reviews    

  User reviews

  Sources

Whole or part of the information contained in this card come from the Wikipedia article "Reign Over Me", licensed under CC-BY-SA full list of contributors here.