Add a cover

General information  

  • Date of birth : 05/05/1955

Links  

Alias  

  • Culea Melinda

Ratings

This media has not been rated yet.
Be the first one!

To rate this media or to interact with your friends, create a free mediatly account. You'll also be able to collaborate with our growing community and make it you digital entertainment center.

Friends who like

Sign up to see which of your friends like this.

Linked media  

Linking media

Mediatly © 2013

Mediatly, The multimedia social network

Discover new movies and TV shows to watch, novels or comics to read, music to hear and games to play thanks to your friends. It's fast, free, simple and enjoyable!
To start discover a new world, Sign up for free

  
Melinda Culea (1955)

This version of the card is from another language than your preferences.

Type :  

  Summary  

Melinda Culea is een Amerikaanse televisie-actrice, vooral bekend geworden door haar rol als Amy Amanda Allen in The A-Team en in mindere mate door haar rol als Claire Roman in Brotherly Love.

Culea werd geboren in een buitenwijk van Chicago. Toen ze 20 was verhuisde ze naar New York om zich aan te sluiten bij een prestigieus modellenbureau. Haar eerste huwelijk liep op de klippen terwijl ze bezig was door te breken. Na 4 jaar in New York verhuisde ze naar Los Angeles om door te breken op televisie. Na een aantal reclamespotjes, waaronder een succesvolle Burger King-campagne, kreeg ze een hoofdrol in de sitcom-pilot Dear Teacher . De pilot verkocht niet en werd dus geen serie. Toch kreeg ze de rol van Amy Amanda Allen in de televisieserie The A-Team.

In de pilot van The A-Team werd haar personage neergezet als een echte heldin, maar in de daarop volgende afleveringen werd Amy meer en meer beeldvulling. Ze had doorgaans weinig te doen met de plot. In die tijd gaf Culea ook aan ontevreden te zijn met haar onbetekenende rol, en begon er bij de schrijvers op aan te dringen om Amy meer van betekenis te laten zijn. Kennelijk vroeg ze of haar personage ook betrokken mocht zijn bij vecht-scènes. Tijdens het tweede seizoen heeft producer John Ashley kennelijk tegen Culeas agent gezegd: Tell Melinda to shape up or she's out. Een paar weken later kreeg Melinda een script zonder tekst voor Amy er in.

Het is nooit helemaal duidelijk geworden waarom ze ontslagen is. Nieuwsberichten uit die tijd stellen dat ze niet goed overweg kon met George Peppard, die vond dat de show geen vrouwelijke hoofdrollen kon gebruiken. Actrice Marla Heasley, die Culea korte tijd verving , werd verteld dat Culea volgens de producers te 'jongensachtig' was voor de rol van Amy.

Na een rol in de kortlopende Aaron Spelling-serie Glitter, maakte Culea een aantal goede gastoptredens in series als Family Ties en St. Elsewhere. Ze stopte enige tijd met acteren, om in 1988 weer te verschijnen in de serie Knots Landing, tot 1990. Sinds die tijd heeft Culea in verscheidene tv-producties gespeeld, waaronder een aflevering van Star Trek.

Ze is sinds 1995 getrouwd met regisseur Peter Markle. Markle is haar tweede man.

  Biography  

Show more

  Crew    

  Companies    

  Photos    

  Videos  

  Press reviews    

  User reviews

  Sources

Whole or part of the information contained in this card come from the Wikipedia article "Melinda Culea", licensed under CC-BY-SA full list of contributors here.