Ratings

This media has not been rated yet.
Be the first one!

To rate this media or to interact with your friends, create a free mediatly account. You'll also be able to collaborate with our growing community and make it you digital entertainment center.

Friends who like

Sign up to see which of your friends like this.

Linked media  

Linking media

Mediatly © 2013

Mediatly, The multimedia social network

Discover new movies and TV shows to watch, novels or comics to read, music to hear and games to play thanks to your friends. It's fast, free, simple and enjoyable!
To start discover a new world, Sign up for free

  
Frank Darabont (1959)

This version of the card is from another language than your preferences.

Type :  

  Summary  

Frank Darabont (Montbéliard , 28 januari 1959) is een Hongaars-Amerikaanse filmregisseur en -scenarist. Zijn bekendste films zijn The Green Mile en The Shawshank Redemption.

  Biography  

 Jeugd
Zijn ouders vluchtten in 1956 naar Frankrijk omwille van de opstand in Hongarije. In 1959 werd Frank Darabont geboren in een vluchtelingenkamp in Montbéliard. Als kind verhuisde hij met z'n familie naar de Verenigde Staten.

 Carrière
Rond z'n twintigste begon hij films te maken. Zijn eerste filmproject was een verfilming van The Woman in the Room, een kortverhaal van de bekende auteur Stephen King. Dat project leidde tot een verdere samenwerking tussen Darabont en King. De regisseur kreeg de rechten van de novelle Rita Hayworth and Shawshank Redemption van King. In 1994 verfilmde Darabont het verhaal onder de titel The Shawshank Redemption. De film betekende de grote doorbraak van Darabont, die zag hoe z'n film genomineerd werd voor zeven Oscars. De film won echter wel geen enkele Academy Award, omdat de film in de schaduw verdween van de "grote winnaar" Forrest Gump en de cultfilm Pulp Fiction.

Darabont bleef ook druk bezig met het schrijven van scenario's. Zo schreef meerdere afleveringen voor The Adventures of Young Indiana Jones en het script voor Frankenstein, een film uit 1994 met o.a. Robert De Niro. In 1999 schreef en regisseerde hij The Green Mile, een film die opnieuw gebaseerd was op het werk van Stephen King. Deze film met Tom Hanks en Michael Clarke Duncan als hoofdrolspelers werd genomineerd voor vier Oscars, maar won er geen enkele. Twee jaar later regisseerde Darabont The Majestic met Jim Carrey in de hoofdrol.

Vervolgens was het wachten tot 2007 alvorens Darabont weer erg actief werd. Hij regisseerde één aflevering van de televisieserie The Shield. Verder schreef en regisseerde hij de horrorfilm The Mist, opnieuw gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen King. The Mist werd met gemengde gevoelens ontvangen en viel vooral op door z'n duister einde. Darabont volgde niet het einde van het originele boek. King liet achteraf verstaan dat hij tevreden was met de afloop die Darabont had gekozen.

In 2008 was hij in de running om The Wolfman te regisseren. Een project dat uiteindelijk in handen kwam van Benicio Del Toro en Joe Johnston. In 2010 werkte Darabont aan The Walking Dead, een televisieserie gebaseerd op de gelijknamige stripreeks. Hij regisseerde zelf de pilot van deze serie over zombies.

Show more

  Played TV shows  

  VideoMovie

  VideoTvShow

  VideoTvShowSeason

  VideoTvShowEpisode

  Crew    

  Companies    

  Photos    

  Videos  

  Press reviews    

  User reviews

  Sources

Whole or part of the information contained in this card come from the Wikipedia article "Frank Darabont", licensed under CC-BY-SA full list of contributors here.